A Pénzügyminisztérium támogatásával épült orgonaépítő műhely Veresegyházon.

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásban részesült az AerisOrgona Kft.

A 43,62 millió forintos állami támogatás segítségével zöldmezős beruházásként létrejön egy 12*36m-es épület (ebből hasznos alapterület: 432 m2, ezen felül mintegy 54 m2-es galériaszinten helyezkednek el az iroda és szociális helyiségek), mely az AerisOrgona Kft. saját műhelyeként és irodájaként szolgál.

A beruházás tervezett kezdési és befejezési időpontja: 2017. 05. 01. – 2018. 10. 31.

A projekt elsődleges célja egy olyan műhely építése, amelynek tervezésénél maximálisan figyelembe vesszük gépeink és a leendő orgonaalkatrészek méretét (ehhez megfelelő belmagasság kell), valamint dolgozóink biztonságát és kényelmét.

A fejlesztés révén saját tulajdonú, igényeinknek maximálisan megfelelő kialakítású műhelyt hozunk létre, ahol orgonaépítő tevékenységünk famegmunkálással kapcsolatos fázisai végezhetőek. Az orgonaépítés speciális munkakörülményeket jelent, hiszen részben a megrendelő helyszínén, az orgona végleges működési helyén zajlik, azonban nagyon fontos a műhely/iroda, ahol a tervezés, makett-építés, az egyes részek kivitelezése, előzetes összeállítása zajlik. Eddig ezeket bérelt műhelyekben végeztük, ahol a kialakítás miatt kompromisszumokra kényszerültünk. Most lesz megfelelő belmagasságú állítótermünk, ahol a kész orgona összeépíthető, illetve ahová a restaurálandó orgona egyben behozható, csökkentve ezzel a helyszíni munka idejét. Az új műhely és iroda mindenben megfelelő munkakörülményeket teremt, illetve ügyfeleinket is méltó környezetben fogadhatjuk. A fejlesztés végére 1 új munkahelyet hozunk létre. Akit felveszünk, az nálunk kitanulja az asztalos szakma speciális ágát, és később érdeklődésének megfelelően szakosodhat (pl. CNC, de akár hangszerkészítő irányban is). Az új szakember révén gyorsítani tudunk a kivitelezés, munkavégzés menetén.